Vendingmachines en innovatie – de nieuwste ontwikkelingen

De vendingwereld van nu

Bijna iedereen heeft er wel eens gebruik van gemaakt, automaten uit de vendingwereld. Of het nou om een kop koffie, mueslireep, flesje frisdrank of een zakje chips gaat, de automaten van tegenwoordig hebben álles in hun aanbod. Automaten hebben inmiddels een contactloos betaalsysteem gekregen en zijn moderner geworden in hun interface. Toch lijkt de automatenwereld niet heel veel te innoveren, wat zijn de meest recente ontwikkelingen?

Een van de meest recente ontwikkelingen is het personaliseren van automaten naar de wensen van de afnemer. De automaat wordt steeds meer een onderdeel van het interieur in plaats van een standaard formaat in een zwarte uitvoering. Daarnaast moeten automaten steeds efficiënter en duurzamer zijn in gebruik. Dit vergt innovatie aan de binnenkant, het systeem zelf. Een automaat met energielabel A is dan ook de nieuwe standaard. Verbeterpunten voor de vendingwereld liggen vooral op transportkosten, energieverbruik en bouwmaterialen, om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De trends van 2020 op een rijtje:

  • Contactloos betalen als nieuwe standaard
  • Databeveiliging als gevolg van contactloze betalingen
  • Een groter aanbod per productcategorie
  • Systeeminnovatie om duurzaamheid te vergroten
  • Meer focus op de afkomst van bouwmaterialen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *